Het klinkt zo vanzelfsprekend. Onze bakkers staan er voor dag en dauw voor op. Vol liefde en passie gaan zij ’s morgens vroeg aan de slag met eerlijke en pure grondstoffen.
Bakkerij Bekkers besteedt veel aandacht aan de afkomst van de grondstoffen. Om te garanderen dat de speltproducten van 100% spelt worden gemaakt, verbouwen we sinds 2006 ons eigen spelt. Dit gebeurd onder andere in Liempde. De spelt wordt gemalen in de molens van Eerde, Schijndel en Oisterwijk. Per week verwerkt Bekkers ongeveer 500/700 kg speltmeel waar diverse speltproducten van gemaakt worden.
Ons assortiment speltproducten bestaat uit speltbrood (desem volkorenspelt, liempds spelt, spelt natuur), speltroggebrood, speltnotenpeperkoek, spelteierkoeken, speltspeculaas en speltcrackers, spelt-vijgencake en speltworstenbroodjes.
Bekkers heeft twee soorten desembrood in haar assortiment, namelijk het Bourgondisch desembrood en Bekkers desembrood.
Het Bourgondische desembrood wordt bereid op Franse wijze met onze eigen desemcultuur. Dit brood heeft een rijsproces van minimaal 30 uur en er wordt geen gist toegevoegd. Hierdoor krijgt u stevig brood met een krokante korst. Het Bourgondisch desembrood is verkrijgbaar in wit en een tarwe variant.
Het Bekkers desembrood maken we op Duits/Nederlandse wijze met onze eigen desemcultuur. Het rijsproces van dit brood is ook minimaal 30 uur en hierbij voegen we minder dan 1% gist toe om de broden meer volume en luchtigheid te geven. Ons assortiment Bekkers desem bestaat uit desem waldkorn, volkoren spelt, grand mère rogge, volkoren tarwe en een dadelwalnoten desembrood.