Nieuw filiaal voor Bakkerij Bekkers

Nieuw filiaal voor Bakkerij Bekkers

SINT-MICHIELSGESTEL – Met vijftien winkels in de regio zijn de bakkers van Bakkerij Bekkers zes dagen per week in touw om de klant van ovenheerlijk vers brood en banket te voorzien. Alexander Bekkers (47) werd het vak met de paplepel ingegoten. Bekend staat hij om zijn producten die gebakken worden van spelt graan rechtstreeks van het land.

Sinds 29 oktober is er een bakkerswinkel van Bakkerij Bekkers gevestigd in Sint-Michielsgestel. Aan de Korenstraat op nummer 18 bent u van harte welkom om uw brood, banket en andere lekkernijen te shoppen. De bakkerswinkel is overgenomen van Bakker van Vreede die een restaurant is begonnen. In tegenstelling tot de vorige bakker verkoopt Bakkerij Bekkers naast vele broodsoorten ook een groot assortiment gebak met als specialiteit het kersen-monchou gebak.

Vakmanschap
Alexander Bekkers: “We zijn naast onze vaste producten gespecialiseerd in het bakken van spelt producten zoals brood, peperkoek, eierkoeken, speculaas, worstenbrood, crackers en andere lekkernijen. Al 17 jaar werken we samen met boer Wim Jenissen die de spelt verbouwd op de velden rondom onze eigen windmolens. We hebben inmiddels 15 winkels in de regio waarvan er een aan de Edisonstraat in Eindhoven voor een kleine prijs brood van de dag ervoor verkoopt naast het gewone assortiment.”

Grote bakkerij
Alexander:” Onze bakkerij staat in Veghel, daar wordt voor dag en dauw het brood gebakken voordat rond 05.00 uur de wagens gaan rijden die voor 08.00 uur de winkels bevoorraad moeten hebben. Als eerste bakker zijn we 17 jaar geleden begonnen met het bakken van speltproducten. Dit was toen een unieke stap in de geschiedenis van het bedrijf. De verkoop van de speltproducten is tot op heden stabiel gebleven. Mensen met een tarwe allergie mogen wel spelt producten eten, het is namelijk tarwe vrij. We hebben een eigen slager-kok in dienst die de worsten voor de worstenbroodjes maakt en daarnaast de producten voor Bistro Bekkers zoals belegde broodjes, soepen en truffel mayonaise. Bij ons in de winkels moet je lekkere dingen kunnen kopen. Het is nu weer de tijd van de Sinterklaas artikelen zoals door ons zelf opgespoten chocolade letters en Sinterklaas gebak. Maar we hebben ook nougatine hazelnoot taarten. We maken alles zelf in onze bakkerij.”
Bakkerij Bekkers Korenstraat 18 5271 CL Sint-Michielsgestel

 

Bakkerij Bekkers oogst zo’n 30.000 kg spelt

Bakkerij Bekkers oogst zo’n 30.000 kg spelt

Sint-Oedenrode / Liempde – Spelt

Met dit graan werkt Bakkerij Bekkers heel veel. Ze oogsten het zoveel mogelijk lokaal. De ‘vangst’ van dit jaar is zo goed dat de 30.000 kg inmiddels is aangetikt. Dat worden heel veel broden, crackers en andere lekkernijen…

Tussen Liempde en Sint-Oedenrode reden de combains afgelopen week af en aan. Zij haalden de smaakvolle spelt van het land, zodat de bakkerij in Veghel er straks mee aan de slag kan. Behalve brood en crackers wordt er ook speltpeperkoek en speltspeculaas van gemaakt. Maar eveneens speltworstenbrood van dit oergraan wordt steeds populairder.

“Wij hebben al zestien jaar met boer Wim Jenissen een mooie samenwerking”, vertelt Alexander Bekkers trots. “Hij brengt het geoogste graan onder andere naar molens in Best en Eerde om het daar te verwerken. Zo houden we het mooi regionaal, in en uit het Groene Woud.”