Bakkerij Bekkers oogst zo’n 30.000 kg spelt

Bakkerij Bekkers oogst zo’n 30.000 kg spelt

Sint-Oedenrode / Liempde – Spelt

Met dit graan werkt Bakkerij Bekkers heel veel. Ze oogsten het zoveel mogelijk lokaal. De ‘vangst’ van dit jaar is zo goed dat de 30.000 kg inmiddels is aangetikt. Dat worden heel veel broden, crackers en andere lekkernijen…

Tussen Liempde en Sint-Oedenrode reden de combains afgelopen week af en aan. Zij haalden de smaakvolle spelt van het land, zodat de bakkerij in Veghel er straks mee aan de slag kan. Behalve brood en crackers wordt er ook speltpeperkoek en speltspeculaas van gemaakt. Maar eveneens speltworstenbrood van dit oergraan wordt steeds populairder.

“Wij hebben al zestien jaar met boer Wim Jenissen een mooie samenwerking”, vertelt Alexander Bekkers trots. “Hij brengt het geoogste graan onder andere naar molens in Best en Eerde om het daar te verwerken. Zo houden we het mooi regionaal, in en uit het Groene Woud.”

Alexander bakt het liefst tot zijn zeventigste door

Alexander bakt het liefst tot zijn zeventigste door

Sint-Oedenrode – Dagelijks vers brood en banket. Het klinkt zo vanzelfsprekend. Onze bakkers staan er voor dag en dauw voor op. Vol liefde en passie gaan zij ’s morgens vroeg aan de slag met eerlijke en pure grondstoffen om er iets bijzonders van te maken. De ondernemer Alexander Bekkers (46) is één van die bakkers en een rasechte bakkerstelg. Zijn overgrootvader legde in 1928 in Nijnsel de grondslag voor een bloeiend brood- en banketbedrijf. Friedje Bekkers, een klein manneke met een vooruitziende blik, startte naast zijn kruidenierswinkel en café, met broodbakken. Wit en bruin. Grootvader Pieter Bekkers zette het voort met de goede naam die zijn vooruitstrevende vader opbouwde.

Door: Caroline van der Linden

lees meer