dagelijks vers

Brood

Het klinkt zo vanzelfsprekend. Onze bakkers staan er voor dag en dauw voor op. Vol liefde en passie gaan zij ’s morgens vroeg aan de slag met eerlijke en pure grondstoffen.

Bedrijfsvideo - Brood

Spelt

een natuurlijk streekbrood

Spelt

Spelt is laatste jaren hip and happening. Iedereen is bewuster met zijn eten bezig en wil weten waar het vandaan komt. De vraag naar speltproducten is de laatste jaren flink gestegen. Logisch, want spelt is een puur en een ontzettend gezonde graansoort. Het is voedzaam en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel. Deze grondstof is een goede vervanger van tarwe, zeker voor mensen met een tarweallergie.

Bakkerij Bekkers besteedt veel aandacht aan de afkomst van de grondstoffen. Om te garanderen dat de speltproducten van 100% spelt worden gemaakt, verbouwen we sinds 2006 ons eigen spelt. Dit gebeurd onder andere in Liempde. De spelt wordt gemalen in de molens van Eerde, Schijndel en Oisterwijk. Per week verwerkt Bekkers ongeveer 500/700 kg speltmeel waar diverse speltproducten van gemaakt worden.

Ons assortiment speltproducten bestaat uit speltbrood (desem volkorenspelt, liempds spelt, spelt natuur), speltroggebrood, speltnotenpeperkoek, spelteierkoeken, speltspeculaas en speltcrackers, spelt-vijgencake en speltworstenbroodjes.

bestellen
De 5 molens van Alexander

lees het artikelen uit 'Molens'

De 5 molens van Alexander

Het malen van volkorenmeel voor bakkers en particulieren groeit al jaren. Was het in de 80-er jaren “Bruin van de molen” nu zien we een tweede revival in de afzet van molenmeel. Diverse mooie samenwerkingsverbanden in den lande komen van de grond tussen landbouwers, bakkers en ambachtelijke molenaars. Veelal maalt een molen voor een bakker. In Veghel malen maar liefst 5 windmolens voor de bakkerij van Alexander Bekkers. Een goede reden om Alexander te interviewen over deze unieke samenwerking.
Lees hier het complete artikel uit het blad ‘’Molens’’ van vereniging De Hollandsche Molen uit Amsterdam.

lees het artikel
Krollen

seizoens- en streekproduct

Krollen

Een echt seizoens- en streekproduct is de anijskrol – ook wel ‘krol’ genoemd in het Brabants. De anijskrol is een zacht wit broodje met anijszaad. Het broodje wordt met de hand gevlochten tot een knoop en hierdoor ontstaat een krul. De anijskrol wordt voornamelijk gegeten met roomboter en speculaas.
De oorsprong van dit streekproduct ligt waarschijnlijk in Veghel. In een straal van twintig kilometer rondom Veghel werden de broodjes al omstreeks 1865 verkocht. Wij zetten deze traditie als sinds jaar en dag voort. De anijskrollen zijn in onze winkels verkrijgbaar vanaf september tot en met december.

bestellen
Desem

puur, authentiek en lekker brood

Desem

Desembrood is brood met een speciaal verhaal. Anders dan andere soorten broden, zit er in desembrood geen gist verwerkt. We gaan hiermee terug naar de oorsprong van het broodbakken toen de bakkers nog niet over gist beschikten. De broden worden op de originele manier gebakken waarbij het deeg rijst door een natuurlijk gistingsproces. Dit geeft een heel natuurlijke smaak aan het brood.

Bekkers heeft twee soorten desembrood in haar assortiment, namelijk het Bourgondisch desembrood en Bekkers desembrood.

Het Bourgondische desembrood wordt bereid op Franse wijze met onze eigen desemcultuur. Dit brood heeft een rijsproces van minimaal 30 uur en er wordt geen gist toegevoegd. Hierdoor krijgt u stevig brood met een krokante korst. Het Bourgondisch desembrood is verkrijgbaar in wit en een tarwe variant.

Het Bekkers desembrood maken we op Duits/Nederlandse wijze met onze eigen desemcultuur. Het rijsproces van dit brood is ook minimaal 30 uur en hierbij voegen we minder dan 1% gist toe om de broden meer volume en luchtigheid te geven. Ons assortiment Bekkers desem bestaat uit desem waldkorn, volkoren spelt, grand mère rogge, volkoren tarwe en een dadelwalnoten desembrood.

bestellen
Brooddag

5 halen, 4 betalen

Brooddag

In alle filialen van Bakkerij Bekkers hebben we een speciale brooddag. Op deze dag geldt voor alle hele & halve broden de actie: 5 halen, 4 betalen. Bekijk op welke dag deze actie in jouw winkel geldt.

onze winkels