De jonge ondernemer Alexander Bekkers is een rasechte bakkerstelg. Zijn overgrootvader legde in 1928 in Nijnsel de grondslag voor dit bloeiende brood- en banketbedrijf. Friedje Bekkers, een klein manneke met een vooruitziende blik, startte naast zijn kruidenierswinkel en zijn café, met broodbakken. Wit en bruin. Grootvader Pieter Bekkers profiteerde van de goede naam die zijn vooruitstrevende vader opbouwde.
Met speculaas, beschuit, peperkoek en rond sinterklaastijd chocoladeletters en suikerwerkfiguren, vulde hij het assortiment aan. Opvolger Frie Bekkers hielp als schooljongen al in de bakkerij. Toen hij het roer overnam schoof hij de overbodige ballast; kruidenierswaren en cafézaken, opzij en besloot als warme bakker zijn brood te verdienen. Want ook door zijn aderen stroomde het ondernemersbloed.
De bakkerij onderging een rigoureuze verbouwing. Modernisering maakte de weg vrij voor speciale broodsoorten, taarten en banket. Als fijnproever was Frie steeds op zoek naar nieuwe recepten en als afstammeling van zijn voorvaderen kreeg alleen de allerbeste kwaliteit een voldoende. Helaas is Frie in september 2002 overleden, een groot verlies.
Vanaf die tijd nam Alexander Bekkers de verantwoordelijke taak van zijn vader over. Een team van inmiddels z’n 125 mensen, waarvan 30 brood- en banketbakkers die elke nacht zorgen voor verse en heerlijke producten, plus de zorg voor de filialen, vraagt constante aandacht. Met aanvulling van originele Amerikaanse fototaarten, smaakvolle bavarois en de overheerlijke worstenbroodjes weet Bakkerij Bekkers de huidige consument opnieuw te boeien.