Sint-Oedenrode / Liempde – Spelt
Met dit graan werkt Bakkerij Bekkers heel veel. Ze oogsten het zoveel mogelijk lokaal. De ‘vangst’ van dit jaar is zo goed dat de 30.000 kg inmiddels is aangetikt. Dat worden heel veel broden, crackers en andere lekkernijen…
Tussen Liempde en Sint-Oedenrode reden de combains afgelopen week af en aan. Zij haalden de smaakvolle spelt van het land, zodat de bakkerij in Veghel er straks mee aan de slag kan. Behalve brood en crackers wordt er ook speltpeperkoek en speltspeculaas van gemaakt. Maar eveneens speltworstenbrood van dit oergraan wordt steeds populairder.
“Wij hebben al zestien jaar met boer Wim Jenissen een mooie samenwerking”, vertelt Alexander Bekkers trots. “Hij brengt het geoogste graan onder andere naar molens in Best en Eerde om het daar te verwerken. Zo houden we het mooi regionaal, in en uit het Groene Woud.”