Bakkerij Bekkers

NIEUWS

Na negentig jaar weg uit Nijnsel

25-4-2019

Na een lange periode van negentig jaar vertrekt Bakkerij Bekkers uit Nijnsel, de plek waar het allemaal begon. Over enkele maanden opent Puur Brabant er een slagerij/traiteur.

Terwijl zijn medewerkers aan het opruimen zijn, werpt Alexander een blik naar achter waar vroeger de bakkerij was. “Nu het dichterbij komt, krijg ik er meer emoties bij. Als ik in Veghel ben, of hier voor in de winkel, dan heb ik dat niet, maar toen ik van de week achter door de bakkerij liep wel. Vooral toen ik de plek weer zag waar ons pap altijd zat”, vertelt Alexander. Daarmee verwoordt hij eveneens het gevoel van veel Nijnselaren. Veel van hen zien nog steeds een hardwerkende Frie Bekkers voor zich, of slapend in zijn stoel na meer dan een etmaal brood bakken.
Bakkerij Bekkers is een echt Nijnsels familiebedrijf. De overgrootouders van Alexander Bekkers begonnen in 1928 met de bakkersonderneming. Na de dood van Frie in 2002 zette zoon Alexander het bedrijf voort. Hij bouwde het uit tot een bakkersketen met zo’n vijftien winkels in de hele regio.
Het is geen geheim dat de inwoners van het kerkdorp trots zijn op deze prestatie. De liefhebbers van het “eigen” Bekkers brood hoeven niet te treuren. Puur Brabant gaat het brood verkopen. Alexander: “Het is voor Nijnsel positief dat er een Nijnsels bedrijf in blijft, ook een ambachtelijke winkel.”
Medio juli wil Puur Brabant de nieuwe zaak klaar hebben. Voorin komt de winkel en achterin wordt alles verwerkt en krijgt ook de catering een plek. Puur Brabant eigenaar Bennie Verhagen geeft drie redenen aan voor de verhuizing. “Ik kan hier met mijn gezin bij wonen, we krijgen hier meer ruimte die we hard nodig hebben en de poort hoeft niet dicht mocht er een dierenziekte uitbreken.” Dan wijst hij naar de plek waar Puur Brabant nu zit. Die zal overigens gebruikt gaan worden voor excursies en workshops.

Tot slot wil Alexander namens het hele team van Bakkerij Bekkers alle klanten enorm bedanken die door de jaren hun brood hebben gekocht bij het filiaal in Nijnsel.