Bakkerij Bekkers

NIEUWS

Een bakkerij realiseren in Oeganda

Dat is het doel van Bakkerij Bekkers. Woensdag 8 augustus start de bakkersketen met een actie voor Bake for Life. Door middel van verkoop van speciaal bananenbrood naar Oegandees recept wil de bakkerij samen met haar klanten genoeg bij elkaar sparen om een bakkerij te realiseren in Oeganda.

Alxander Bekkers is de eigenaar van de bakkerijketen met inmiddels dertien winkels in de driehoek Uden – Den Bosch – Eindhoven. Van oorsprong komt de bakkerij uit Nijnsel, maar al het lekkers wordt inmiddels gebakken in Veghel. Enkele jaren geleden was Alexander al eens in Oeganda. Daar sprak hij met Kituyi, de vrouw die naast Alexander op de foto staat. Met de verkoop van Bake for Life Bananenbrood helpt Bakkerij Bekkers mensen als Kituyi. Zij verdient nu haar eigen geld met het bakken en verkopen van brood in haar dorp. Kituyi is opgeleid door Bake for Life in Oeganda. Door het aanleren van traditioneel vakmanschap kan Kituyi in haar eigen levensonderhoud voorzien. Zo kan zij een eerlijk bestaan opbouwen.

Elk bananenbrood helpt
Per verkocht bananenbrood is 50 cent voor stichting Bake for Life. Elke cent helpt! Zo levert 30 verkochte bananenbroden al een weegschaal op. Worden er 300 bananenbroden verkocht? Dan kan een gehandicapt persoon worden opgeleid tot zelfstandig bakker. Samen met jou wil Bekkers een kleine bakkerij in Oeganda realiseren. Dit is mogelijk bij 5500 verkochte bananenbroden.

Wat is Bake for Life?
In Oeganda, maar ook in Kenia staan bakkerijen opgericht door Bake for Life. Een Nederlandse stichting met hart voor de kansarmen in Afrika. Alle bakkerijen worden zelfstandig gerund door lokale organisaties. De mensen die hier werken zijn zeer divers. Zij zijn gehandicapt of wees, kindsoldaat of alleenstaande moeder. Of hebben door omstandigheden op jonge leeftijd school verlaten. Meer weten? Kijk op www.bakeforlife.nl of bekijk deze video

Meedoen? 
Vanaf 8 augustus kun je in al de winkels van Bakkerij Bekkers het speciale Bake for Life Bananenbrood vinden.

Update 6-3-2019: