Bakkerij Bekkers

NIEUWS

Bakkerij Bekkers zet de deuren wagenwijd open

Als warme broodjes over de toonbank gaan, dat kan zeker gezegd worden bij de open dag bij bakkerij Bekkers. Zondag zette de (van oorsprong) Nijnselse Bakker Bekkers de deuren van zijn bakkerij op de Amert in Veghel open. Op tijden stonden de mensen een uur in de rij om binnen te komen. Vervelend? Misschien, maar Bakker Bekkers had voor iedereen die wachtte alvast een lekkere oliebol.

“We durfden alleen maar te hopen dat het zo druk zou worden”, vertelt Alexander Bekkers. “Maar als je dan een open dag hebt en er is zoveel belangstelling, dan doet dat wel goed”. Om alle bezoekers te ontvangen is er aan het Dorshout een grote parkeerplaats gemaakt. Van daar rijdt een treintje de bezoekers naar de bakkerij. Daar is het opnieuw aansluiten in de rij, maar dat hebben de mensen er graag voor over om eens te kijken hoe ons brood wordt gebakken.

Terwijl Alexander vol overgave vertelt over de bakkerij, die hij zo’n vijftien jaar geleden na het plotseling overlijden van zijn vader overnam, krijgt hij regelmatig complimenten. Oud-werknemers, maar ook familieleden van het huidige personeel zijn vol lof over de open dag. Maar ook wildvreemden die Alexander herkennen van de bedrijfsvideo die tijdens de open dag te zien is complimenteren de Rooise bakker met het resultaat van de open dag.

Het lijkt wel alsof Alexander zich verontschuldigd omdat hij nu zijn bakkerskloffie niet aan heeft. “Ik bak het brood niet speciaal voor de film, maar ook in het dagelijkse leven sta ik gewoon in de bakkerij. Ik vind het veel leuker om brood te bakken, dan de hele dag achter een computer te zitten. Dat enthousiasme heb ik van mijn vader en probeer dat ook op mijn kinderen over te brengen. Ik hoop dat zij de vierde generatie Bekkers zijn die in de bakkerij hun brood kunnen verdienen.”

Intussen blijven de bezoekers in grote getale komen. Het wachten wordt beloond. Tijdens de rondleiding door de bakkerij kan er op verschillende plaatsen worden geproefd van al het lekkers. Al meteen bij binnenkomst worden de oliebollen letterlijk aan de lopende band gebakken. Maar wie er nog geen heeft gekregen in de rij buiten, moet nog even wachten tot de uitgang, want direct uit de olie zijn deze oliebollen nog net iets te heet. Een paar meter verder op in de banketbakkerij kunnen de snoepers al wel proeven. Tegen de tijd dat de oliebollen weer in beeld zijn, weet iedereen hoe het brood en banket worden gebakken.

20171105_114514 20171105_114747 20171105_114831 20171105_134526 20171105_141127 20171105_141135 WhatsApp Image 2017-11-07 at 10.45.36 (1)