Bakkerij Bekkers

Specialiteiten en seizoensproducten

Een natuurlijk streekbrood

Spelt is laatste jaren hip and happening. Iedereen is bewuster met zijn eten bezig en wil weten waar het vandaan komt. De vraag naar speltproducten is de laatste jaren flink gestegen. Logisch, want spelt is een puur en een ontzettend gezonde graansoort. Het is voedzaam en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel. Deze grondstof is een goede vervanger van tarwe, zeker voor mensen met een tarweallergie.
Bakkerij Bekkers besteedt veel aandacht aan de afkomst van de grondstoffen. Om te garanderen dat de speltproducten van 100% spelt worden gemaakt, verbouwen we sinds 2006 ons eigen spelt. Dit gebeurd onder andere in Liempde. De spelt wordt gemalen in de molens van Eerde, Schijndel en Oisterwijk. Per week verwerkt Bekkers ongeveer duizend kilo spelt waar diverse speltproducten van gemaakt worden.
Ons assortiment speltproducten bestaat uit speltbrood (desem volkorenspelt, liempds spelt, fijn spelt), speltroggebrood, speltnotenpeperkoek, spelteierkoeken, speltspeculaas en speltcrackers, spelt-vijgencake en speltworstenbroodjes.
 SAMSUNG CSC 2 Speltbrood 1 Speltveld

Spelt eierkoeken

BKRS_beeldscherm_1920x1080px_speltakker_01

Puur en lekker authentiek brood

Desembrood is brood met een speciaal verhaal. Anders dan andere soorten broden, zit er in desembrood geen gist verwerkt. We gaan hiermee terug naar de oorsprong van het broodbakken toen de bakkers nog niet over gist beschikten. De broden worden op de originele manier gebakken waarbij het deeg rijst door een natuurlijk gistingsproces. Dit geeft een heel natuurlijke smaak aan het brood.
Bekkers heeft twee soorten desembrood in haar assortiment, namelijk het Bourgondisch desembrood en Bekkers desembrood.
Het Bourgondische desembrood wordt bereid op Franse wijze met onze eigen desemcultuur. Dit brood heeft een rijsproces van minimaal 30 uur en er wordt geen gist toegevoegd. Hierdoor krijgt u stevig brood met een krokante korst. Het Bourgondisch desembrood is verkrijgbaar in wit, tarwe en muesli variant.
Het Bekkers desembrood maken we op Duits/Nederlandse wijze met onze eigen desemcultuur. Het rijsproces van dit brood is ook minimaal 30 uur en hierbij voegen we minder dan 1% gist toe om de broden volume en luchtigheid te geven. Ons assortiment Bekers desem bestaat uit desem waldkorn, volkoren spelt, grand mère rogge, tarwe en een dadelwalnoten desembrood.

1 Desem Waldkorn 2 Desem Tarwe 3 Desem tarwe 2

Desem waldkorn                                Desem bourgondisch wit

BBQ à la Bekkers

Is het lekker weer voor een BBQ of wilt u iets lekkers voor bij de borrel? Ook voor hartige lekkernijen bent u bij Bekkers aan het juiste adres. De ciabatta’s, het stokbrood en de breekbroodjes zijn niet meer weg te denken bij de Nederlandse BBQ. Ook de tomaat-olijf focaccia, kaas-ui bol en de Italiaanse groente bol zijn ideaal voor bij deze gelegenheden. We proberen vaak nieuwe BBQ-producten uit, zo hebben we nu ook zelfgemaakte truffelmayonaise, aioli en kruidenboter aan het assortiment toegevoegd.

1 Kloosterciabatta SAMSUNG CSC 3 Stokbrood

Ciabatta klooster meergranen        BBQ groenten bol                                Stokbrood wit

Krollen

Een echt seizoens- en streekproduct is de anijskrol – ook wel ‘krol’ genoemd in het Brabants. De anijskrol is een zacht wit broodje met anijszaad. Het broodje wordt met de hand gevlochten tot een knoop en hierdoor ontstaat een krul. De anijskrol wordt voornamelijk gegeten met roomboter en speculaas.
De oorsprong van dit streekproduct ligt waarschijnlijk in Veghel. In een straal van twintig kilometer rondom Veghel werden de broodjes al omstreeks 1865 verkocht. Wij zetten deze traditie als sinds jaar en dag voort. De anijskrollen zijn in onze winkels verkrijgbaar vanaf september tot en met december.
20160901_140405 SAMSUNG CSC 20160901_140349

Weense stollen

Met kerst liggen de Weense stollen weer in de winkels bij Bekkers. Dit traditionele recept uit Oostenrijk, waar deze lekkernij bekend staat als de ‘Weinachtsstol’, hebben wij naar Veghel gebracht. Onze ambachtelijke kerststollen maken we met amandelspijs, notenmelange, pure Barry Callebaut chocolade en amarena kersen. In onderstaand filmpje kunt u stap voor stap zien hoe wij de Weense stollen maken.
De Weense stollen zijn de gehele maand december verkrijgbaar in alle winkels.
Bekijk hier de bedrijfsvideo van Bakkerij Bekkers – Weense stollen

SAMSUNG CSC

Paasbrood

Voor de gezellige paasdagen heeft de bakker een paasbrood gemaakt. Dit is een brood met amandelspijs, krenten en noten, voorzien van een mooi raster. Ideaal voor het paasontbijt, brunch of lunch.
In de weken rondom het paasfeest zijn de broden verkrijgbaar in onze winkels.
SAMSUNG CSC

Chocoladeletters

Zonder chocoladeletter is het sinterklaasfeest niet compleet. En dat snappen we bij Bekkers maar al te goed. Voor de lekkerste chocoladeletters van de beste kwaliteit chocolade van Barry Callenbaut bent u bij Bekkers aan het goede adres. In onderstaand filmpje ziet u hoe we de chocoladeletters op ambachtelijke wijze maken.
Bekijk hier de bedrijfsvideo van Bakkerij Bekkers – Chocoladeletters

ChocoladeletterF ChocoladeletterM ChocoladeletterS